Ik woon in de periferie – het Heuvelland

AmstelGoldRaceHoud jij van wielrennen?

Zondag reed de Amstel Gold Race langs. Als je van wielrennen houdt is dichtbij wonen het summum. Als je er niet van houdt, zijn er ook veel redenen te bedenken waarom je er zou willen wonen. Bijvoorbeeld de heuvels zelf. Gisteren waren we op de Gulpenerberg. We zijn even op een bankje gaan zitten om te genieten van het uitzicht, in het dal. En boven, in de lucht vloog een roofvogel. Een roofvogel vliegt ook soms boven ons huis. Daar geniet ik ook van.

De Randstad is dichtbij bedrijvigheid

En op sommige plekken in de Randstad is het ook mooi. Ik heb zes jaar in Delft, dichtbij het centrum gewoond. Daar gingen we vaak naar de Beestenmarkt, de Delftse Hout, de kerken en gebouwen zijn er mooi. Onze kinderen die daar klein waren, kunnen goed schaatsen, beter dan de meeste zuiderlingen. En toch wonen we nu al tien jaar weer hier. Ik, we (ik heb het even gecheckt bij B.) hebben geen spijt van onze keuze. Ik kan me nergens goed bewegen, ook hier niet. B. legt wat kilometers af naar de Randstad, blijft er soms zelfs slapen.

Heuvelland

En dan nog: een bekende randstedeling had het eens over het voordeel van het nadeel: het was prima in Delft en we wonen liever hier, dan waar het geld wordt verdiend.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.