In het kader van OMS: notenbrood

Over OMS (overhoring MS) heb ik al eerder geschreven, maar we maakten dot notenbrood a; eerder. Het is overheerlijk en vrij makkelijk. Ik eet het ook wanneer anderen taart of hier in het zuiden vlaai eten, met honing. Dit brood is ook perfect voor glutenallergie of -intolerantieHier is het recept.

200 g walnoten

200 g amandelen (onze tamme kastanjes zijn rijp, dus in een experiment hebben we die geprobeerd, dat gaat ook!)

100 g hazelnoten

8 eiwitten (i.h.k.v. OMS, anders 6 eieren)

gedroogd fruit (bijvoorbeeld rozijnen, gedroogde perziken …)

Gooi de noten in de keukenmachine. Klop de eieren, mix alle noten en het fruit door elkaar. Verdeel alles in een ingevet bakblik. Leg er zilverpapier overheen. Zet in een voorverwarmde oven op 150 graden, 45 minuten mét zilverpapier, daarna 45 minuten zonder zilverpapier. Daarna: houd het baklik op zijn kop en haal het brood eruit. Smullen maar!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.