Ken je mij? – 3

Verdun

 

Dit zijn de maarschalken van de oorlog

Een goed gesprek is een ding, belangstelling is een ander. We waren deze week in Verdun. We hebben er veel over de eerste wereldoorlog gezien. Dat wordt in Nederland niet onderwezen. De tweede wereldoorlog was erg, en de eerste wereldoorlog niet minder. We hebben er, met onze Hase Pino 56km. (ja, ik ben trots), berg op – berg af gefietst en hebben veel gezien. 

Onze vrienden reizen ver weg. Naar het verre oosten, de andere kant van de wereld. Daar gebeurt veel. Maar ook dichtbij gebeurt veel en is veel gebeurd.

Het landschap bij Verdun was mooi, doordat de oorlog ervoor heeft gezorgd dat niets kon worden bewerkt door verdwaalde granaten. Wat nog wel zichtbaar was, waren de bomkraters.

NIVEA

Bij Hersenz heb ik NIVEA (niet invullen voor een ander) leren kennen. Sorry, daar maak ik me ook schuldig aan. Als ik plaatsen als Verdun zie, dan doe ik mijn best om wat er in de buurt gebeurde te kenen. En nog weet ik veel niet. Maar: Ik hoef niet naar ver-weg te reizen om een poging te doen om mensen en situaties te kennen. Dat is mijn doel.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.