Ken je mij? – 6

Dat vraag ik altijd bij intakes van MBCT (mindfulness based cognitive training). En dan blijkt dat elke deelnemer anders in elkaar steekt. Geen verrassing, toch? Daarom vind ik het fijn om 1 op 1 training te geven. Eén deelnemer krijgt zo de aandacht die hij of zij verdient. Ik weet uit ervaring dat iedere deelnemer dominant of niet zo d0minant kan zijn, van moment tot moment en van situatie tot situatie. Eén deelnemer tegelijk kan kiezen. Alleen de trainer hoeft die keuze te genereren.

Kiezen

Kiezen is een belangrijk onderdeel bij mindfulness. Voor mij was dat een inzicht tijdens de training die ík als deelnemer deed.  Je hoeft niet automatisch dingen wel of niet te doen. Je kiest het moment en de situatie waarin je bent. Goed of slecht bestaat niet. Alle keuzes die je maakt, zijn goed voor jou. Maar, het zijn wel keuzes die jíj maakt. Daar hoef je een ander niet van (proberen) te overtuigen.

Dus: ken je mij?

Ieder maakt zijn eigen keuze, voor zichzelf. En als je wilt weten welke keuze een gesprekspartner maakt, dan kun je dat vragen!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.