Kiezen of klagen – mindfulness helpt

In Nederland wordt wat afgeklaagd

De overheid en vreemdelingen doen alles verkeerd. En dan te bedenken dat de Nederlandse bevolking tot één de gelukkigste samenlevingen te wereld, volgens de statistieken dan. En dat klagen houdt me bezig. Want de verkiezingen worden vaak overgeslagen.

De mensen die niet stemmen, klagen die nooit?

Ik weet het niet. Ik klaag niet vaak. En ik stem wél. Altijd. Dat deed ik altijd al, maar mindfulness heeft me wat extra’s gegeven. Mijn  ziekte, MS, is onvoorspelbaar. En het is K. Het is niet zo dat ik me altijd geweldig voel als ik zeg dat klagen niet zo goed is. Ik accepteer mijn ziekte. Mindfulness heeft me geleerd om ergens van te balen als dat ‘waar’ is en ook ergens oprecht van te genieten als dat er is.  En dat wordt weleens vergeten. We blijven vaak veel langer hangen bij negatieve zaken dan bij positieve. En we blijven vaker hamgen bij negatieve zaken waar anderen volgens ons ‘schuldig’ aan zijn. Dat maakt voor mij mensen en partijen die iets tegen ‘vreemdelingen’ hebben zo onverdraaglijk. Daar baal ik à la mindfulness oprecht van.

Probeer maar, genieten

En, ga stemmen, want als je wilt klagen dan heb je recht. Het is zo dat wel we allemaal, als samenleving, hechten aan democratie. Dus als je hebt gestemd op een partij die in oppositie belandt, dan hoeft de stemmer op de ‘regeringspartij’ niet te klagen. Accepteer de mening an anderen.  Jij hoeft ook niet te klagen, want je bent zoals bijna iedereen in Nederland gelukkig, toch?

Mindfulness 1 op 1, 225 euro basisprijs

Je kunt bij mij deelnemen aan de mindfulness based cognitieve training (MBCT) 1 op 1 , op een doordeweeks moment. We maken een afspraak om kennis te maken met mindfulness en je kunt ervaren wat het met je kan doen. Kosten voor een MBCT-training in 8 sessies van ongeveer anderhalf uur, zoveel mogelijk aangepast aan jouw wensen zijn minimaal €225,- . Daarin zijn 8 lessen, een cursusmap, geluidsmateriaal op USB-stick inbegrepen.

Waarom een basisprijs?

Omdat de cursus veel bij je kan doen. Ik wil ieder de kans geven om deel te nemen en te laten betalen wat het je waard is. De basisprijs staat voor de minimale kosten die ik gemaakt heb om je een degelijke cursus te bieden, aangepast aan je persoonlijke wensen. Wat je betaalt, laat ik verder aan jou over.

Introductie

Voor introductie of kennismaking kun je  via email (ilja @play-time.nl of telefonisch vrijblijvend een afspraak maken.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, geluk, mindfulness, MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.