KRACHTENVELDANALYSE – INVLOEDEN OP HET BELEID

Ben jij verantwoordelijk voor beleid? Hoe wordt jouw beleid werkelijkheid?

Herken jij het dat je een prachtig projectidee of beleidsplan wilt ‘verzilveren’? En dat dan ineens allerlei onverwachte weerstanden opdoemen? Ondanks de zorgvuldige voorbereiding blijken er in de praktijk een heleboel voors en tegens te zijn, die je van tevoren niet helder in beeld had. Wat zou het handig zijn als je vooraf zou weten wat er op je af komt en dat je daar op zou kunnen inspelen. Zodat dat prachtige plan of project succesvol tot stand komt.

Het goede nieuws: dat kun jíj weten

Er bestaat een methode om de invloeden op je projectidee of beleidsplan op een gestructureerde manier in beeld te brengen. Jij kunt weten hoe wetmatigheden, beleid en actoren op je beleid inwerken. Met een zogenaamde krachtenveldanalyse leer je  de beleidsomgeving kennen en weet je aan welke knoppen u kunt draaien om uw plannen te verwezenlijken. Hoe dat werkt, kun je leren in de workshop Krachtenveldanalyse van Play-Time.

Wat doe je in de workshop Krachtenveldanalyse?

In een workshop van een dag staan we kort stil bij de theorie achter de methode van de krachtenveldanalyse. Daarna gaan we meteen aan de slag met opdrachten. Je neemt ook je eigen casus mee, die we in de workshop analyseren. Zo ga je naar huis met een eerste aanzet van een krachtenveldanalyse van je vraagstuk.

Wat levert het je op?

Een krachtenveldanalyse kan toegepast worden bij alle ingewikkelde beleidsvraagstukken en projecten. Of het nu gaat om hoe een gemeente moet omgaan met de Jeugdzorg, de aanleg van bedrijventerrein of het behoud van een natuurgebied. Na de workshop beschik je over het gereedschap om overzicht te scheppen en je projectidee of beleid sneller werkelijkheid te laten worden.

 

Ons aanbod

Wij verzorgen een in company workshop Krachtenveldanalyse voor €1.450. Dit is exclusief workshoplocatie. Het maximaal aantal deelnemers voor de workshop is 8.

 Uiteraard kunnen wij in overleg ook een workshop op maat aanbieden.

klik hier als je wilt weten hoe je kunt deelnemen aan de workshop Krachtenveldanalyse.

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.