Liefdevolle vriendelijkheid – wat is dat?

Liefdevolle vriendelijkheidliefdevolle-vriendelijkheid

Dat kom ik bij mindfulness heel vaak tegen. En het lijkt vrij duidelijk. Wat ‘liefdevol’ is, is wat mij betreft duidelijk en wat ‘vriendelijk’ is, daar kan ik ook wel iets bij bedenken. Daarom zocht ik het maar eens op. Dit las ik op de site van Jerome Stoel:

Liefdevolle vriendelijkheid is een ‘staat van zijn’ waarmee je bewust contact kunt maken. Iedereen, zonder uitzondering kent deze staat, ook al is ie soms diep in ons verborgen.’

Tegelijk is dat een reden waarom het zo duidelijk lijkt. En tegelijk is dat de reden waarom het bij mindfulness zo veel aandacht krijgt.

Er is een boek over geschreven. Ik heb het niet gelezen dus ik kan het je niet aanbevelen.

Maroesja Grabbijn schrijft in haar blog dat meta-meditatie liefdevolle vriendelijkheid benoemt als één van de vier elementen. Ze zegt daarover in haar blog: ‘Liefdevolle vriendelijkheid of metta meditatie is als beoefening gebaseerd op een gevoel van vriendschap en van verwantschap met anderen.’

liefdevolle-vriendelijkheid2

Dus,

Geef aandacht aan de eigen liefdevolle vriendelijkheid die je bezit. Het geeft ons een goed gevoel om zo in het leven te kunnen staan. Succes daarmee!

Ik help als trainer mindfulness mee aan die aandacht 1op 1. Iets voor jou? Bel me en ik help je met training mindfulness.

boedhabrug4-234x300

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.