Mijn blog – acceptatie

Eén dezer dagen las ik een tekst van iemand die zegt redelijk te kunnen leven met MS. Door OMS. Ik ben jaloers op hem. Ik doe ook OMS, zoveel mogelijk. En ik spuit Betaferon . En ik gebruik LDN. Het gaat, naar omstandigheden, redelijk met me. Ik kan nog lopen, ik kan zelfstandig naar de supermarkt. Ik heb al minstens 20 jaar ms. Ik ben gelukkig zover dat ik mijn ziekte accepteer!

Gelukkig maar. Ik kan om hulp vragen. Ik accepteer andermans aandacht. Dat is voor mij een belangrijke stap. Het is toch al zo dat mensen hun eigen beeld van me hebben. Ik geef ze nu maar wat ze willen, of wat ík wil dat ze denken. De realiteit. En ik geniet zoveel mogelijk.

Ik accepteer ook wat ik niet kan.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, communicatie, ldn. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.