Mijn blog – accepteren

Het gaat heel slecht met me. Als iemand ernaar zou vragen: ‘hoe gaat het met je? ‘ zou ik zeggen: ‘Moeizaam.’ ik loop wankel, val vaak, kan me slecht concentreren, praat slecht…

Het gaat slecht met me en toch wil ik hoop houden. Gisteren hadden we (online) surprise. Mijn dochter schreef in haar gedicht dat ze moeite heeft als ik zeg dat ik niet meer wil leven. Dat begrijp ik. Dat doet mijn achterban pijn.

Ik wil wél leven

Alleen al voor hen. En ik wil mijn ziekte accepteren. Als het minder goed gaat, dan zij dat zo. Maar ik blijf naast mijn acceptatie hopen op een geneesmiddel. Daaraan wordt hard gewerkt.

Morgen ga ik naar een voetreflex-therapeeute. Zij zegt vooraf al dat ze me kan helpen, maar niet genezen.

Dat accepteer ik.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.