Mijn blog – accepteren, wat is dat?

Tijdens de les MBCT-online doe ik onlangs gaf, kwam ‘acceptatie’ ter sprake. Ik kon er, vooral voor mezelf, geen goed beeld van geven. Ik weet wat ‘acceptatie’ is, zelf vraag ik me af wat het voor mijn ziekte betekent.

Accepteer ik doordat ik MS toelaat?

En is het dan niet meer ‘slachtoffer’ zijn?’ Moet ik het helemaal los laten? En doen alsof er niets aan de hand is? B geeft aan dat, omdat ik tóch dingen doe die uiteindelijk niet lukken, hem meer last kosten dan mijn ziekte zelf En zo blijf ik op zoek naar mijn MS, de acceptatie en wat het met me doet.

Als jij me antwoord kunt geven, dan ben ik je dankbaar

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.