Mijn blog – ben je blij / gelukkig met jezelf?

In Trouw las ik een aardige quote: ‘Gebruik je verstand wees tolerant

Dat is op mijn lijf geschreven

Ik geloof dat ik heel tolerant ben. Ik geef geen voorbeelden. Dat kan al intolerant zijn. En ik zag gisteren ‘ het geheime dagboek van Hendrik Groen’ terug. daar was een priester o. i. d. die zei: ‘Ben je content met jezelf?’ Dat is een vraag die iedereen aan zichzelf moet stellen vaak aan het eind van hun leven. Gewoon aandacht voor dezelf.

Dat verdien je

In een gesprek met een ander vroeg ik me af waarop zijn levenskeuzes gebaseerd zijn. De opmerking van de priester zorgde er ook voor dat ik aandacht gaf aan mijn ‘zelf’. Mijn ziekte beperkt me aan veel kanten. Ik vraag aan B vaak of hij nog steeds voor me kiest. Dat doet hij volmondig. Gelukkig. Dat doe ik ook. Eén van de redenen om blij te zijn en de kinderen en…

Ik ben blij ondanks alles

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.