Mijn blog – ‘beroepsdeformatie’

De loodgieter heeft meestal een lekkende kraan, is het veel gezegde. De psycholoog maakt zich het meest druk om gedachten en gebeurtenissen. Ik ben geen psycholoog, maar als mindfulness-trainer heb ik iets als hier bovengenoemd nu ook meegemaakt. Ik begeleid R en we zijn bij les 4 van MBCT. Daar gaat het over de omgang met stress, hetzij als slachtoffer , het zij met vechten of vluchten.

Ik heb me als slachtoffer opgesteld tegen mijn achterban. Ik zeg vaak: ‘ik kan niks’. Mijn achterban denkt dat ik ze schuld geef. Dat bedoel ik niet. Integendeel. Ik heb ook moeite met communicatie. Dan gaan de gesprekken volledig langste heen. Ik reageer primair of te snel. Sorry daarvoor, achterban. Ik heb besloten eerder mijn mond te houden en een teken te geven dat ik het niet meer kan volgen. Of het niet meer mee kan doen met reacties of discussies.

Daarom moet ik het er maar mee doen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, gesprek, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.