Mijn blog – burgerparticipatie, wie doet mee?

Gisteren praatten we over: het Agnesplein, de huiskamer van Bunde. Iedereen die ik erover sprak vond het een goed idee om er iets mee te doen.

Er kwamen maar 6 mensen

We hadden samen goede ideeën. Een kiosk op het plein, wekelijks winkeliers met hun waren buiten, …

Er was ook een ambtenaar van de gemeente. Hij roemde ons idee. Dat neemt mijn vragen echter niet weg. Vindt iedereen wat de gemeente doet goed? Maakt het niemand uit wat er gebeurt? Heeft iedereen het te druk? Wil iedereen vooral ‘zeuren’? We nemen het mee naar de Buldermijt. En we zien wel verder.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Mijn blog – burgerparticipatie, wie doet mee?

 1. Jan Jongbloed schreef:

  Beste Ilja, Ben al jaren bezig met inwonersparticipatie. Het blijft lastig om mensen te enthousiasmeren om mee te doen. Pas als ze het niets vinden (en niemand iets heeft laten horen…) breekt de pleuris uit en voelen inwoners zich gepasseerd. Participatie vergt een olifantenhuid. Groetjes, Jan

  • iljas schreef:

   Hoi Jan,

   Ik heb ook secundair progressief. Het gaat redelijk met me, dankzij Betaferonen en LDN. De MS-neuroloog schrijft het niet voor. Er is te weinig positief bewijs. Maar het geeft geen bijwerkingen en het kost weinig. Ik kan redelijk plassen en het geeft me energie. De orthomoleculaire arts schrijft het voor. Alleen, die hitte!!! Groet, Ilja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.