Mijn blog – doelgericht

Het boek dat ik las heet: THE WHY CAFÉ

Waarom? Met welk doel, dus. Het heeft mij wel wat opgeleverd. Maar de begeleidster van B’s intervisie groep verbood exclusief de waarom-vraag. Omdat dat makkelijk richting geeft aan verantwoording en het mensen dwingt om in een richting te antwoorden of te handelen. Waarom ik de vraag – ‘waarom ben je / ben ik hier?’ – sterk vind, is omdat het voor mij over mijn levensdoel gaat:

Waarom ben ik hier?

Om mezelf en anderen blij te maken. Mijn reden van bestaan (RVB) – mijn levensdoel is: mensen, jou en mij blij maken en plezier te geven. Daar besteed ik aandacht aan. Dat communiceer ik. Dat kan me weer geluk geven. Dat kan ik naar buiten brengen. Ik heb al gemerkt dat het bij me past. Dat zeggen mijn gesprekspartners.

Of nemen ze mij of zichzelf of anderen in de maling? Als ze het doorvertellen, kan het groter worden.

Wat ik nog heb, zet ik in voor aandacht voor mijn levensdoel reden van bestaan!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, communicatie, geluk, MS, plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.