Mijn blog – een goed gesprek, met mezelf

De stiltecoupé

B vertelt over zijn reizen met de trein in de stiltecoupé. Die wordt vaak bezet door mensen met telefoon in de hand. Dat is de nieuwe vorm van stilte. Ik ben een slecht telefoongebruiker. En daar ben ik wel blij mee. Alles wat ‘nieuw’ en belangrijk is, bereikt me toch wel. En een goed gesprek kan ook weleens goed zijn. Vooral ook met mezelf. Over ‘Klimmen voor MS’,over mindfulness en wat het met mij en mijn ziekte doet.

Hoe ga ik daarmee om?

Ik merk dat een goed gesprek, de tweezijdige vorm, soms ook wel handig is. En soms wil ik mijn verhaal aan anderen, ook aan mensen die verder weg lijken, vertellen. Mindfulness geeft me veel. ‘Klimmen voor MS’ is een mooi doel. Training is al leuk, maar de ervaring moet nog komen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.