Mijn blog – elk nadeel…

Zo zei onze voetbalgrootheid

Door de Coronacrisis zijn we aangewezen op thuis. Op onze huisgenoten. Op online-contact. Dat helpt mij goed. Ik was al gewend aan thuiszitten. Ik woon dicht bij een winkel en was al nooit dol op shoppen. B is nu continu thuis, niet een paar dagen in Den Haag. Hij werkt wel, maar koffie drinken we regelmatig samen. De jongste vaart wel bij thuisonder wijs. En de zon schijnt! Gelukkig wonen we in ruimtelijk gebied met veel tuin.

Verderop is een zorghuis

Daar is het niet zo fijn. Arme inwoners kunnen hun kamer niet verlaten. Ze kunnen misschien niet zo goed met social media overweg. Maar, ‘elk nadeel…’ Mijn ouders spelen online spelletjes met de kleinkinderen. Ze willen hen wel knuffelen, maar alla.

Hoe lang nog en wat dan?

Wie zal het zeggen? B en ik hadden het tijdens de koffie (!) over de gevolgen van de corona-crisis en eventuele lessen die we mee kunnen nemen naar de tijd erna. Willen we weer ongeremd kunnen vliegen? Willen we weer exotische producten in de supermarkt? Willen we weer elke maand nieuwe schoenen? De mens houdt niet van verandering. Maar sommige dingen helpen me en ik hou er wel aan vast. Zo neem ik deel aan de online-retraite van SeeTrue en IAM. Ik heb me voorgenomen om dagelijks aan meditatie vast te houden. Dat doe ik al, maar nu serieus, op een vast moment! En online mindfulness-les blijf ik geven. Dat doet mij, en de deelnemers, denk ik, ook, goed.

En DE ZON SCHIJNT. Ik geniet ervan.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in meditatie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.