Mijn blog – geheugen

Deprimerend

Stichting Gips vroeg me om een VOG-verklaring. Die heb ik keurig aangevraagd én gekregen. Bij de eerste gelegenheid heb ik hem meegenomen naar de basisschool. Maar ik heb hem niet afgegeven (dat komt nog wel) en in mijn zak gestoken. En toen?

Het verzoek van de stichting Gips om de VOG-verklaring maakte dat ik weer op zoek ging naar waar dat briefje was. Ik kan het niet meer vinden. Mijn hersenen en mijn ziekte leveren een beperkt korte termijn-geheugen op. Zoiets als dit probleem de primeert mij én B. Hij ‘moppert’ over het feit dat ik dingen áltijd kwijt ben en dat ik hem áltijd om een oplossing vraag. Dan reageer ik snel, vaak verontschuldigend: ‘Je weet toch dat…’ Het feit dat ik (te)veel van hem vraag, deprimeert me. Wat me hoopvol stemt is dat er een geneesmiddel schijnt te zijn dat MS verhelpt.

Dat is een goede gelegenheid om over te fantaseren.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in depressie, hersenen, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.