Mijn blog – geluk

F doet een opdracht voor haar studie

Die gaat over geluk. Hoe het geluk in landen goot is waar vrouwen leidinggevend zijn. Over hoe dat komt. Ik heb ook wel een (gewetens)vraag over geluk en geluksgevoel.

Wat betekent geluk?

Wanneer mag een mens zich gelukkig voelen? Over dat thema heb ik literatuur van Csikszentmihaly gelezen. Hij beschreef ‘flow’ in een aardig boek. In Nederland is er zelfs een magazine naar vernoemd.

JA

In de meditaties die ik volgde in de online-retraite van SeeTrue en IAM gaat het vaak over geluk. Zoal enkele dagen gelden met illustratie van Toon Tellegen. Over hoe de mier en de eekhoorn in gesprek zijn. Over denken, nadenken, voordenken, indenken, … Uit eindelijk zijn ze het eens over dat wat ze delen, over dat ze vrienden maakt: JA

Zo sprak Hanneke, één van de meditatiebegeleidsters, over geluk. Zo makkelijk kan geluk zijn. En zo mooi ook. Ik ben gelukkig. het is mijn gevoel.

En ik denk dat iedereen zijn eigen subjectieve betekenis voor geluk heeft. Ondanks de mooie woorden van wetenschappers en schrijvers

Allebei een man. Die kunnen óók gelukkig zijn

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in geluk, meditatie, mindfulness. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.