Mijn blog – helpt vragen in een goed gesprek?

‘Trump is nog beter dan Biden’, zegt een hulpverlener in mijn bijzijn. Ik slik even. Ik denk er héél anders over. Dat zeg ik tegen haar, maar ik zeg ook dat we maar niet moeten discussiëren. Daar had ik geen zin in.

Daar sprak ik over met B. Het gesprek voelde niet goed. En B zei me wat ik eerder al eens tegen hem heb gezegd toen het ging over communicatie op zijn werk.

‘Stel gewoon een vraag als je een statement hoort’. Bijvoorbeeld als iemand niet gediend is van gezamenlijke activiteiten. ‘Waar om wil je dat niet?’ B behoort tot het managmentteam van zijn organisatie en moet met dergelijke statements omgaan.

Zou dat helpen?

Volgens mij helpt het om de stelligheid van een ander in vraag te stellen. Dat is misschien ook handig in tijden van Corona. ‘Dat gaat wel weer over’, zeggen mensen als het over bijeenkomsten tijdens de kerst gaat. Misschien.

Maar wie weet?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, corona, gesprek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.