Mijn blog – ‘het is wat’

Dat zegt P regelmatig

Ik vraag dan meewarig wat wat is. En dan krijg ik een veelbetekenende glimlach terug. Ik weet niet wat wat is.

Diezelfde persoon vertelt ook over de ‘ellende’ waar iedereen mee te maken heeft: ziekte, depressie, scheiding, conflicten, ‘het is wat’ (wordt dat ermee bedoeld?)

Wat met mij is

Ik ben ziek (MS), ja. Dat weet iedereen. Iedereen vindt er wat van en iedereen wil me helpen. Daar ben ik blij mee. Maar ik vind ervan wat het met me doet, hier en nu. Niet omdat anderen dat vinden, maar omdat ik dat voel. Gedachten, sowieso van anderen maar ook van mij, zijn geen feiten.

En nu?

Tegelijk denken we continu. Mijn gedachten gaan naar training voor de ‘klim voor ms’. Feit is dat het begin is gemaakt, via de fysiotherapeut en met de Hase Pino. Mijn feit is dat we er nog lang niet zijn.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness, Mont Ventoux, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.