Mijn blog – hoe accepteren?

Gisteren zag ik bij M een aanwezige die mij aan het denken heeft gezet: Joyce de Ruyter. Ik dacht dat ik mijn ziekte al accepteerde. Dat dacht zij ook. Zij heeft het Ushersyndroom. Een heel zeldzame ziekte. Met continue veranderingen. Iedere spatiënt heeft iets anders. Joyce wordt steeds meer slechthorend.

Wat mij aan het denken zette, is hoe zij en ik omgaan met onze ziektes. Acceptatie kan, maar ik ben niet bijzonder gelukkig met de ‘oplossing’ van acceptatie. Door mindfulness heb ik geleerd om om te gaan met mijn ziekte. Ik ‘accepteer’ hermin of meer, maar vaak ook niet. Joyce de Ruyter spreekt voor over omgaan ,et veranderingen. Haar verhaal heeft me geīnspireerd.

Ik leer daar mijn levensles van

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.