Mijn blog – hoe ga ik om met…

Acceptatie

Ik heb het al vaak genoemd in mijn blogs, en ik accepteer mijn ziekte, maar hoe dan? Soms baal ik van verslechtering. Mag dat? Woensdag deed ik bij fysiotherapie oefeningen samen met een dame van 90. Zij kan in sommige gevallen meer dan ik! Mag ik daarvan balen? Ook als ik mijn ziekte geaccepteerde heb?

ACT

Gisteren, bij de Geheugenpoli van UMC+ stelde de neuro-psycholoog voor om te bekijken wat ACT (attentional cognitieve therapy) me kan bieden. ACT gaat volgens haar over het omgaan met acceptatie. Acceptatie heb ik geleerd met mindfulness, ACT gaat over het omgaan ermee. Ik hoop dat ik mee kan doen met een ACT-test voor mensen met hersenletsel, het liefst online. Want mijn energie laat te wensen over.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, energie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.