Mijn blog – loslaten

Een nieuw inzicht

De meditatie vanochtend van SeeTrue en IAM gaaf me opnieuw een inzicht: loslaten. De blog van Lidwien ook: zomaar zijn. Acceptatie doet me wat. Ik heb MS, ben er continu mee bezig. Ik denk het te accepteren. Dat ik minder kan. Maar sommige dingen kosten me moeite. Dat ik bijvoorbeeld op het laatste plan lijk te komen van mijn kinderen. Dat één van mijn kinderen lijkt onderprestatie te omarmen. Dreamschool gisteren liet dat zien en daarom kwam het weer in me op.

Vanochtend bij de meditatie ging het over een fabel waarin een koning veel loslaat en zo de machthebber laat krimpen. Ik moest aan mezelf denken.

Helpt weerstand me?

Ben ik zo gelukkig? zijn anderen zo gelukkig? Straks geef ik les 1 van mindfulness-online. Ook daar zal ik ‘loslaten’ een rol laten spelen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, geluk, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.