Mijn blog – lui?

Corona, dat maakt het nóg ingewikkelder

Daardoor en in de winter kan niets meer, zeker met mijn ziekte. Ik kan, door SPMS, niet meer werken. Ik heb weinig energie, veel pijn (vooral ’s nachts), kan me moeilijk bewegen. Maar nadat de Corona-pandemie toesloeg, werd ik nóg meer teruggeworpen op niets doen. Gisteren kon ik niets meer dan slapen en lezen. Het was mijn ‘off-day’.

En het is mijn omstandigheid van verveling en luiheid. Dát doet me ‘pijn’.

Wat nu?

Ik had een bezigheid (werk als communicatiewetenschapper) en nu bijna niet meer. Ik ‘mopperde’ tegen B toen hij zei dat hij zei dat ik makkelijk altijd kon uitslapen en hij full-time, online weliswaar, werkt en geld verdient. Maar ik ben lui geworden, en ik heb geen keus. Daar baal ik van. Ik ken mensen die geen werk of bezigheid hebben. Die hebben daarvoor gekozen en ik wil ze vragen hoe dat voor hen werkt.

Ken je de film:

About a boy

waarin Hugh Grant niets doet en niets hoeft te doen omdat hij van zijn vader een erfenis had met een kerstlied. En het gaat me niet om geld en carrière, maar het gaat meer om bezigheid en inspiratie. Ik heb in de studie communicatiewetenschap gekozen voor het goede gesprek, dát spreekt me aan. Daar ben ik graag mee bezig. Misschien heeft een ander daar ook voordeel van. Corona zorgt ook voor veel eenzame mensen. Ik denk dat een leuke en zinvolle bezigheid me energie geeft, me minder luiheid geeft.

Weet jij iets leuks?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, corona, gesprek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.