Mijn blog – luisteren

‘Hoe gaat het met je?’

Over die vraag van anderen aan mij heb ik vaker geblogd. ‘Naar omstandigheden goed’ of ‘Oké’ Maar op dit moment gaat het heel slecht met me. Het komt misschien door het weer, het seizoen. MS wordt gelinkt aan vitamine D. En door weinig beweging heb ik last van obstipatie. Al die beperkingen (daarnaast depressiviteit – daarom heb ik net het speciale licht daarvoor aangezet, wankelheid, ’s nachts veel pijn) houd ik zo goed mogelijk voor me. Vandaar die beperkte antwoorden. Ook om mezelf op te beuren.

Maar mensen willen andere dingen horen

Of niets. Ze gaan ongevraagd voor me draven. Ze rapen dingen die ik heb laten vallen op. Lief. Maar ik heb de illusie dat ik veel meer (nog) zelf kan. Dan maar, zoals mindfulness dat voorschrijft; ‘er is wat er is’. Door mindfulness word ik nog steeds heel erg geholpen, maar ik moet rekening houden met anderen. Niet iedereen gebruikt het mindfulness-principe.

Dat zou je wel moeten / kunnen doen. Het geeft iedereen voordeel

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in balans, gesprek, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.