Mijn blog – luisteren

Gisteren blogde ik over mogelijke elementen van een goed gesprek. Om te beginnen moest ik denken aan luisteren, aan hoe dat wordt gebruikt bij mindfulness based cognitieve training (MBCT). Ik gebruik dat ook zo in mijn trainingen. Ik geef vaak online-trainingen – 1 op 1. Dan kan de deelnemer zelf de beste tijd in overleg uitkiezen.

Laatst heb ik in een online-training de deelnemer geadviseerd om met haar partner de luisteroefening te doen: de ander luistert 5 minuten naar zijn / haar verhaal. Zonder te reageren, verbaal.

Toen ik dat in een training leerde, bracht het me veel. De ander luisterde en gaf me ook dat gevoel. Ik gebruik dat ook in mijn eigen trainingen. De controle laat ik achterwege. De verantwoordelijkheid laat ik bij deelnemer zelf. Maar het gaat wel goed. Het geeft ruimte in een gesprek.

Wil jij een MBCT-training online met me doen?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, communicatie, gesprek, mindfulness. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.