Mijn blog – mindful aan mezelf denken

Eergisteren ben ik gevallen

Flink,tussen verjaardaggasten op mijn ris-gewricht. Dat frustreerde. Dat deprimeerde me. Hoe lang heb ik nog? Tegelijk heeft het me geholpen om mindful te evalueren, en na te denken over mijn toekomst.

Kan ik nog wel fietsen?

Nog wel. En ik voel me daar wel goed bij. Ik heb wel hulp gevraagd bij de MS-verpleegkundige. Ik wil beter met mijn rolstoel kunnen omgaan. En aan B om de reisrollator (een ‘erfenis’ van mijn overleden tante) op mijn fiets te bevestigen. Maar de belangrijkste mindful conclusie:

Ik vraag te veel van mezelf

Door MS heb ik minder energie. Ik kan minder doen dan ik wil. Ik moet voorzichtig zijn met afspraken maken. Iets beter voorbereiden. En ik wil me meer voorbereiden. Aan de MS-voorlichter heb ik gevraagd om te oefenen met de rolstoel.

Ik stop met deze tekst

Het kost me veel moeite om deze tekst te maken. Het toetsenbord is kapot. Ik heb geen geld voor een nieuwe. Spraakherkenning werkt niet zo goed mee. Maar mindful ben ik wel.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, energie, mindfulness, Mont Ventoux, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.