Mijn blog – mindfulness voor MS-patiënten

Nadat ik de 7-daagse Mindfulness-Transmission via SeeTrue deed en na het zien van ‘Dokters van Morgen’ over gehoor(problemen) werd me iets duidelijk. MS, maar ook tinnitus, ed. gaan niet over. Hoezeer ik en anderen proberen ‘gewoon’ te doen of het te vergeten. Het blijft.

Ik volgde mindfulness-training (MBCT). Ik had de diagnose MS nog niet, was naïef. Ik had wel allemaal lichamelijke klachten en was depressief. Na mijn diagnose was ik in het begin ‘blij’. Het zat dus niet tussen de oren.

Ik denk dat ik met vlagen nog depressief ben. Ik ben ook ziek (ik heb nu secundair-progressieve ms). Daarnet ben ik uitgegleden en gevallen. Maar mindfulness helpt me om ermee om te gaan.

Ben jij ‘wünschlos zufrieden’?

Met je leven, met je lijf? Dan zijn er veel mensen jaloers op je.

Mindfulness doet mij goed. De ‘Transmission week’ ook.

Daar zou ik graag meer mensen van laten profiteren

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, depressie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.