Mijn blog – mindfulness

Mindfulness doet nog steeds goed

Voordat ik sist dat ik MS had, was ik depressief. Niet heel erg, maar somber. Nu weet ik dat somberheid een symptoom van MS is. En ik kreeg de diagnose pas na 12 jaar! Daarvoor werd ik al opgeleid tot MBCT-trainer (mindfulness based cognitieve therapy). Dat heeft me veel opgeleverd. Achteraf begrijp ik dat mindfulness depressiviteit of somberheid niet weghaalt, maar dat ik, iedereen er wel mee kan omgaan.

Ik heb veel mensen geholpen met mindfulness. Mensen hadden verschillende redenen om deel te nemen. Fysieke en psychische redenen. Iedereen was blij met de hulp die het ze bood. Ik bied de training ook aan voor jou.

En het geeft me zelf ook veel. Anderen helpen, als trainer. Aandacht voor mezelf, voor de ander en voor de stof. Ik kan je niet beter maken, maar ik kan je wel leren om ermee om te gaan. Het kan ook helpen bij MS. Het is een auto-immuunziekte, die er altijd zal zijn, dus om een mogelijk heid te hebben om ermee om te gaan…

Mede door Covid loopt er een lange termijn online-retraite van SeeTrue en IAMwaaraan ik dagelijks meedoe.

En weet je wat? Ik ben niet alleen. Het doet veel mensen goed

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, depressie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.