Mijn blog – omarmen

Nog even terugkomend op acceptatie

Dat blijft me bezighouden. Kan ik mijn ziekte accepteren? Toelaten is niet zo sterk, vind ik. Het lijkt wel alsof ik eens met mijn ogen wil knipperen en denk ‘laat maar’.

Omarmen

Maar ik denk dat ik acceptatie wil vertalen naar ‘omarmen’. Minfulness heeft me dat geleerd. Iemand van wie ik een begeleide meditatie heb gevolgd, sprak over ‘emotiesoep’, het probleem dat je altijd emoties ervaart en dat die als in een pan kookt en overkookt als je niet oplet. Ik omarm mijn ziekte. Ik vind MS niet fijn, maar ik ga ermee om zoals het gaat. Ik verberg het niet, maar ik laat het toe (steviger dan ik hierboven bedoelde) en laat het zien.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.