Mijn blog – ontvangen en weer loslaten

Online retraite

Rob Vincken van SeeTrue had het tijdens de meditatieronde online over wat de Corona-crisis en de online retraite met hem doet. We ontvangen in deze tijd veel en we laten het weer los. Dat geeft mindfulness me, en veel anderen: aandacht en tegelijk loslaten wat kan. Niet vast blijven hangen in wat in de weg zit.

Dat is ook de les die mindfulness me heeft geleerd, omgaan met depressiviteit. Het gaat niet weg, maar het is acceptabel. Overigens verwarde ik depressiviteit met hooggevoeligheid. Het is een bekend symptoom van MS. En ik ben hooggevoelig, denk ik. Op de vragenlijst scoor ik hoog. Maar ik houd niet zo van labels. Maar mindfulness helpt me.

Laten we het daar maar op houden.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.