Mijn blog – onze kwetsbaarheid

De meditatie (SeeTrue en IAM) van vanochtend ging over aandacht voor kwetsbaarheid. Tijdens deze Corona-crisis speelt dat voor veel mensen. Om de dingen die we niet mogen doen. Om de dingen die we moeten doen.

VOEL JIJ JE PERSOONLIJK KWETSBAAR?

Wat voel je dan? Waar voel je dat? In je lichaam? In je ademhaling? Ik voel me sowieso kwetsbaar. Altijd. Vanwege MS. En ik probeer het te verbergen. Te doen alsof ik álles kan. Helaas is mijn kwetsbaarheid zichtbaar. En gisteren heb ik besloten om alles los te laten. Er is wat er is, en mensen om me heen hebben hun eigen oordeel.

Ook bij mensen die zich niet kwetsbaar achten.

Zijn die er?

Dat weet ik niet. Wat wél zo is, is dat mensen hun kwetsbaarheid negeren. Bijvoorbeeld regeringsleiders, artiesten, mensen van koninklijken huize. Ze zijn wel kwetsbaar, maar wíj kijken tegen hen op. Kwetsbaarheid voelen is oké. Dus negeer het niet, maar laat het toe en voel het. Je eigen kwetsbaarheid en die van een ander.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, adem, meditatie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.