Mijn blog – positief denken

Daarnet heb ik de podcast van Rob Wijnberg met Rolf Dobelli gehoord. Die gaat over ‘geen nieuws meer vernemen’. Dobelli noemt het in zijn boek ‘nieuwdieet’.

Begrijp ik

Daarom lees ik beperkt nieuws (kranten) en kijk ik zelden journaal(s). En dat bevalt. Als ik iets wil weten, vraag ik het, kijk ik een documentaire of zoek ik het op. Ik heb tijdens mijn studie communicatietenschap al geleerd dat nieuws de negatief is, het beste scoort. En daar houden kranten en journaal rekening mee. Ze vullen de ruimte het liefst met negatief nieuws. De rest komt niet aan bod.

Dat heeft ook invloed op andere zaken

Denk ik, maar misschien omdat het beter ‘verkoopt’. Ik zit in een beperkt aantal whatsapp-groepen. Daar wordt ‘nieuws’ altijd bred uitgemeten. Bijvoorbeeld met smileys, positief of negatief. Pas gaf iemand uit een whatsapp-groep aan dat het niet goed met hem gaat. Hij koos ervoor om lang te wachten met zijn boodschap. Daarop heb ik persoonlijk gereageerd. Ik heb hem persoonlijk laten weten dat ik baal dat hij problemen heeft en heb hem positief advies gegeven.

Over positief gesproken

B heeft me laten weten dat

een app wil opzetten voor positieve gedachten. Daar zoekt hij proefpersonen voor. Eerder onderzoek van hem heeft al bewijs geleverd dat, als je dagelijks positieve ervaringen vastlegt, dit helpt bij een positief gevoel bij jezelf.

Mijn keuzes voor mindfulness sluiten daarop aan. Ondanks alles (soms heb ik het niet zo) zijn er wat mij betreft genoeg momenten en zaken waarvan ik blij kan zijn: de liefste man, fantastische kinderen, een fijn huis, mooie muziek, elke dag meditatie, …

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, communicatie, energie, geluk, meditatie, mindfulness. Bookmark de permalink.