Mijn blog – reinheid

Omdat ik het boek van Josje Smeets lees, kwam ik het belang van Reinheid voor geluk tegen. Daarover kon ik op mijn borst kloppen. Ik heb lang geleden ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo gelezen. Dat heeft me geholpen. Bij mijn ziekte. En Josje geeft in haar boek ook aan dat het helpt bij geluk. Ik heb bijvoorbeeld hulp bij het ‘statement’ van Kondo om weinig in huis te hebben. En om spullen op één plaats te bewaren. Mijn hersenen zorgen er namelijk voor (MS is een neurologische ziekte) dat ik regelmatig gefrustreerd ben: ‘waar heb ik dat ook weer gelaten?’ De tips van Kondo helpen me.

Door MS en doordat ik niet ben afgekeurd, heb ik minder inkomsten. We hebben hier een ruime woning, genoeg vervoer, eten en kleren. En ik heb niet stapels kleren en schoenen die ik nog niet of maar weinig gedragen heb. Soms koop ik tweedehands kleding, niet omdat ik ze nodig heb, maar omdat ze ‘exclusief’ lijken. Als ik bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid heb. Ik ken iemand die vaak gaat shoppen en iets koopt, waarvan hij achteraf al een exemplaar blijkt te hebben. Ik zou hem willen vragen:

Welk exemplaar doe je aan?

Allebei? Tegelijk?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in geluk, hersenen, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.