Mijn blog – waar mindfulness over gaat

Waar denk ik over?

Over van alles. Over veel te veel. Dat is menselijk. Mindfulness gaat over wat er in je ‘mind’ om gaat. Je ziel, dus. Let op, dat zijn tig (ik weet niet precies hoeveel) gedachten per dag. En let ook op: je hebt een mind (ziel) en een brain (brein). Die twee dingen leven naast elkaar. Daar gaat mindfulness over. Over wat jouw ziel doet met je leven.

Waar denkt jouw ziel over?

Je denkt over veel. Vaak komt een gedachte al voorbij voordat je hem geregistreerd hebt. Ik denk ook veel. Of is het piekren? Ik denk dat ik piekeren door mindfulness niet meer veel doe. Mijn ziekte, MS, speelt wel veel in mijn ‘mind’. Ik verberg het niet voor anderen. Ik benoem het gewoon. “die spierziekte”, zoals mensen zeggen. En dat is het niet!

MS is een zenuwziekte

Dat leg ik nog weleens uit. Mindfulness heeft me heel erg geholpen, omdat daarbij de ‘mind’ alle aandacht krijgt. Daarbij spelen zenuwen een rol. Mijn gedachten over MS zijn er altijd. Ze spelen een grote rol. In mijn beperkingen, in onze plannen om te klimmen tegen MS, in het feit dat ik niet meer kan werken, dat ik vaak moe en onhandig ben…

En mindfulness helpt me voortdurend om dat te handlen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in hersenen, klimmen tegen ms, mindfulness, Mont Ventoux, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.