Mijn blog – waarom?

Maandag zag ik de toespraak van Rutte uit het torentje. Hij merkte beschaafd iets op over het lawaai van demonstranten. Zonder daar iets van te vinden, vraag ik me wel serieus af wat mensen daarmee wilden / willen. Die vraag stelde ik ook aan bekenden. ‘Dat zijn complotdenker, zei A.’ ‘Dat zijn mensen die sowieso overal tegen zijn’, zei B. Die antwoorden kreeg ik van mensen die erbuiten vielen. Iedereen heeft dus wel een mening.

Nu weet ik het nog niet. Willen die mensen kwaad spreken? Willen ze protesteren / demonstreren? Ik heb er geen idee van. Niets van de mogelijkheid voor vaccinatie en voor wie, van de overbelasting voor verzorgenden, voor ministers, van de strop voor ondernemers. Ik heb totaal geen geld en woon toch in een ruim huis (niet in Amsterdam, maar alla). Wat betekent dat voor de maatschappij?

Corona is heftig. Mijn zusje was ziek, maar is nu weer beter. Mijn oude oom is ziek en ligt in de ic. Ik ben van mening dat we maar moeten hopen op beterschap. Misschien levert ons een les op.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, gesprek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.