Mijn blog – wat is een goed gesprek?

Thierry Baudet is geen lijsttrekker meer

Wat ik erover heb gelezen, was hij niet blij met het geapp van de jongeren van het Forum voor Democratie (althans zijn partijleden niet) en met hoe de media zich daarmee ‘bemoeiden’.

Tegelijk gaat het tegenwoordig vaak over ‘influencers’.

Wat zijn dat?

Daar wordt vaak ‘over’ gepraat. In mijn ogen en oren zijn dat zenders. Er wordt veel gezonden. Ik heb behoefte aan een goed gesprek. Jij ook?Ik hoorde van iemand die via zijn site een mogelijkheid opzette voor voor- en tegenstanders van vaccinatie tegen Covid.

Daar begint het mee

Met voor- en tegenstanders via een site. Maar een goed gesprek zou beter zijn. Zodat je er een goed gevoel bij hebt. Wat maakt een gesprek goed?

  • Als er geluisterd wordt
  • Als er vragen worden gesteld
  • Als er stiltes vallen
  • Als er goede samenvattingen worden gegeven
  • Als er wordt gelachen
  • Als er verhalen zijn
  • Als er…

Wat nog meer? Ik hoor / lees het graag. Eigenlijk was dit voor mij de aanleiding voor een keuze voor communicatie lang geleden geweest, interpersoonlijk contract, van alle kanten.

Zenden en ontvangen horen daar bij, allebei en even veel.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, corona. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.