Mijn blog – wat MS met mijn hersenen doet

MS is een neurologische ziekte

Zonder, als leek in details tevreden, kan ik je wel vertellen dat het veel in mijn hersenen doet. Ik kan me niet goed concentreren, ik vergeet veel, ik heb las van beperkt gehoor bij drukte, ik praat langzamer.

Als je MS hebt, begrijp je wat ik bedoel. Dus cognitief ben ik weliswaar in orde, maar

In tijden van Corona is alles anders

Vooral om hoe we met deze crisis omgaan. Ik behoor tot de risicogroep. En daarnaast houd ik me rustig. Dat was ik al gewend. Door de moeilijkheden die ik heb, kan ik niet van bijeenkomst naar vergadering, naar feest verhuizen. Ik hoop dat mensen die ‘gewoon’ zijn dat kunnen waarderen. Want voor mij is het zoals wijlen Cruyff zei: ‘elk nadeel heb z’n voordeel’. En het is goed dat onze overheid zo betrouwbaar is dat we hun oordeel kunnen vertrouwen. Zij geven niet alleen advies voor jou of jij als individu, maar voor ons allemaal.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in corona, klimmen tegen ms, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.