Mijn blog – wat verandert er?

Rob Vincken van SeeTrue stelde de vraag: ‘wat heb je geleerd van de retraite?’

Eerst dacht ik dat ik er niet veel van heb geleerd. Dat wil ik recht zetten. De Corona-pandemie heeft me veel geleerd. Die laat zien wat veranderingen teweeg kunnen brengen, de slechte dingen daargelaten. Er worden veel mensen ziek, er zijn veel mensen eenzaam, maar er worden ook veel oplossingen bedacht. Voor mij was dat o.a. de online-retraite.

Mensen online ‘ontmoeten’, weten wat hen/ons beweegt, merken hoe we met elkaar omgaan. Dat zijn mooie lessen. Hard werken, elkaar veel omhelzen, alles wat de wereld biedt, (willen) hebben hoeft niet meer. Alleen, ik ben bang dat we snel weer terug zijn bij ‘hoe het was’. De mens houdt niet van verandering.

Ik wel. Ben ik menselijk? Laten we hopen dat er meer mensen zo zijn en er van leren.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in meditatie, mindfulness. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.