Mijn blog – weer een toetsenbord!

Ik kan de pc weer gebruikten. Ik typte op mijn I Pad, want het toetsenbord van de PC viel steeds uit. Werken met de I Pad weg onhandig. Alles doet het, maar mijn houding was verknipt. Ik kan ook nog eens niet blind typen. Ik heb de diagnose ms al te lang. Maar, gewoon, met een toetsenbord aan de pc red ik me. Jippie!!!

Wat me raakte

Gisteren zag ik de documentaire van Dieuwertje Blok over Woddstock. Omdat het 50 jaar geleden gebeurde, gaf ze er aandacht aan.

Dat wist ik wel

En jij ook. De geschiedenis van Woodstock staat bij mij en veel anderen hoog in het vaandel. Het ging gisteren in de documentaire nog eens over de aandacht, aardigheid, acceptatie van toen. Alle mensen, mannen, vrouwen, kleuren waren gelijk en gaven elkaar positieve aandacht. Dat is nu overal veel minder. Geweld is er meer, verschillen zijn er meer. vooroordelen zijn er meer. In het zuiden, waar ik ben opgegroeid, werden die verschillen toen (vorige eeuw, 1969) ook al groot uitgeweid. Ik begrijp niet zo goed hoe ik het idee dat zowel mannen als vrouwen, ouderen, jongeren, armeren, rijken, slimmeren, dommeren,… allemaal gelijk zijn, altijd al vanzelfsprekend vind.

Maar: Naast alle dingen die ik heb en ben, ben ik toch ziek.

Daar kan menseninvloed niets aan veranderen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, hersenen, MS, plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.