Mijn blog – welke plannen dan?

In mijn vorige blog gaf ik aan dat ik ’toch’ weer plannen heb. Ondanks pijn en ondanks Corona. Ondanks mijn ziekte. Vandaag heb ik van de huisarts en de apotheek pijnstillers gekregen. Dat helpt. Ik kan weer nieuwe plannen maken. Dat heb ik dus gedaan.

Ik wil de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela doen. Met de fiets. B is enthousiast, hij wil mee, op de HasePino. Daar zijn nog veel meer dingen over te plannen. Misschien kunnen we het met ‘Klimmen tegen MS’ (dat is uitgesteld naar volgend jaar) combineren. Er moet bagage mee kunnen. We moeten getraind blijven. G, die thuis woont, moet opvang krijgen.

Dat zette me meteen aan het denken over ‘plannen’. Mindfulness heeft me geleerd dat ‘hier en nu’ er vooral toe doet. Eén van de meditatie -begeleiders las een stuk voor, dat zegt: ‘your memory, what happened is the present’. Maar mijn plannen blijven bestaan. De zorgen laat ik los, maar plannen, mijn keuze en mijn positieve fantasie blijven overeind.

Zonnig blijven denken.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in hier en nu, klimmen tegen ms, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Mijn blog – welke plannen dan?

  1. Paul schreef:

    Geniet van het plannen maken. In het nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.