Mijn blog – what’s in a mind?

Net heb ik een aantal blogs op de site van het MS-Fonds gelezen. Het waren allemaal zinvolle, lange teksten. Ze zijn waardevol, maar ook frustrerend voor me. Omdat ik 20 kaar MS heb (ik weet het pas 12 jaar) en nu dus secundair-progressieve MS, kan ik niet meer dan korte stukjes schrijven.Ik kan niet blind typen en ik ben vaak moe.

Maar ik heb wel zinvolle informatie

Want, vóórdat ik ziek werd (of misschien was ik dat al) leerde ik mindfulness. Snel daarna leerde ik mindfulness based cognitieve therapy (MBCT) training. Dat heeft me heel veel gegeven. Over hoe we altijd bezig zijn met hoe het hoort. Over even pauzeren en aandacht geven aan ademhaling. Want omdat we leven, ademen we altijd. Het is als een anker van ons lichaam. Over aandacht hier en nu, voor mezelf. In plaats van aandacht voor vroeger, wat er in de toekomst gaat gebeuren, voor ‘de ander’.

Toch nog aandacht voor de toekomst

Zo ziek zijn is K. Maar door mindfulness en overcoming MS (oms) heb ik wel toekomstplannen. We gaan met team tandem voor het MS-fonds klimmen tegen MS, op 1 juni. Veel trainen, dus. En een mooie uitdaging!

En nu ben ik moe, type-fouten worden te veel. Stoppen, dus

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, adem, hier en nu, klimmen tegen ms, mindfulness, Mont Ventoux, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.