Mijn blog – wil jij mindfulness leren?

Waarom niet?

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf, heeft MBCT me veel gegeven en doet het dat nog steeds. MS, of een andere vervelende situatie (kanker, relatieproblemen, …) verdwijnt niet gauw, maar mindfulness helpt je wel om er goed mee om te gaan.

Mijn ervaring?

Toen ik mindfulness-training (MBCT) deed, wist ik niet dat ik MS had. Ik was wel depressief. Dat is één van de veel voorkomende symptomen van MS. Voordat ik de diagnose MS kreeg, voelde ik me wel door mindfulness geholpen. Met aandacht, acceptatie, voor mijzelf, hier en nu.

Ik gun het iedereen, maar…

Omdat ik ziek ben en het veelvoorkomende vermoeidheidssyndroom heb, heb ik niet altijd de energie om MBCT te geven. Dan maar online. Ik maak het in orde en last er meer van weten.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, depressie, hier en nu, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.