Mindfulness gaat over gedachten

‘Denken-denken-denken’winnie

Toen we 15 jaar geleden in Denemarken op vakantie in Denemarken waren, keek mijn peuterzoon naar een tekenfilm van Winnie de Poeh die dat steeds zei. Dat bracht me bij de introductie mindfulness die ik binnenkort aan kinderen ga geven. Daar gaat mindfulness over. Over gedachten die je altijd hebt en vooral: hoe je met die gedachten omgaat.

Want we zitten er als mens helemaal vol mee. Met gedachten, over hoe dingen waren, hoe ze zullen zijn. Over de zorgen die je je maakt. Niet over hier en niet over nu.

Mindfulness pakt dat aanbrein

In die lessen (8 in totaal) komen die gedachten aan de orde. Ze zijn niet verkeerd. We hebben ze allemaal. Het is alleen logisch om ze een goede plek te geven. In onze hersenen. En dat is waar mindfulness over gaat. ‘Mind’ betekent hersenen of brein in het Engels. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen hebben een ‘mind’. In het geval van de introductie die ik ga geven gaat het om kinderen, die, buiten gewoon dingetjes ‘denken’ ook nog een zorgen hebben over familieleden en voor ze zorgen (jonge mantelzorgsters). Iedereen kan in zijn of haar hoofd vollopen met gedachten, overigens. Daar hoef je geen ingewikkelde dingen voor te hebben. Ook ‘gewone’ mensen kunnen omlopen. Fijn dat er zoiets als mindfulness is dat ons de kans biedt om dat ‘vollopen’ om te gaan.

In recensies van mensen die de MBCT-cursus hebben gedaan, kun je lezen wat het met ze gedaan heeft.

boedhabrug4-234x300

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.