Mindfulness regulier voor gezondheid en geluk

ReguleringRadboudcentrumvoorMindfulness

Anne Speckens, directeur van het Radboud Universitair Medisch Centrum voor mindfulness, pleitte dit weekend in NRC voor regulering  van mindfulness in de zorg. Ze zegt dat mensen met chronische klachten veel baat hebben bij mindfulness. Ik behoor tot geen onderzoeksgroep, maar voor mij persoonlijk werkt het wel zo. Voordat ik de diagnose MS kreeg (de ziekte die ik toen al 12 jaar had), was ik depressief. Nus weet ik dat het één van de symptomen van de ziekte kan zijn. Ik bezocht een psychotherapeut, kreeg antidepressiva en het ging weer wat beter met me. Een bekende van me gaf mindfulness-cursussen en ik besloot mee te doen. Het gaf me prachtige inzichten. Ik besloot, als ervaren trainer, een opleiding tot mindfulness-trainer te volgen.

 

Intuïtie

Tot zover maakte ik allemaal puur intuïtieve keuzes; ik had nog steeds niet de diagnose. Inmiddels heb ik die wel., secundair-progressieve MS Ik heb persoonlijk veel baat bij mindfulness, bij de levensvisie en bij het regelmatig mediteren.

Ik bied ook één op één mindfulness-trainingen aan. Ik ben ervan overtuigd dat je er veel aan kunt hebben. Dat geldt voor iedereen. Met of zonder ziekte, met of zonder ongemakken. En ik heb er veel baat bij om mindfulness-lessen te geven. Ik doe mee met cursisten. Gewoon, aandacht geven aan wat er hier en nu met jou persoonlijk gebeurt. boedhabrug4-234x300

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.