Mindfulness – voor wie?

Hou jij van Winnie the Pooh?

“What day is it?”, asked Winnie the Pooh
“It’s today,” squeaked Piglet
“My favorite day,” said Pooh”

Winnie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het stuk dat je hierboven kunt lezen, is wat mij betreft mindfulness. Leuk, mooie en nherkenbaar.

Want ja, dat bestaat toch niet?

Nee, we horen wel beter te weten. Maar de strekking van dit plaatje gaat om hier en om nu. Om aandacht hiervoor. En ik vind het vooral geweldig dat die gelegenheid bestaat, ik kan hiervan genieten. Het geeft mij  veel minder ‘last’ met ‘gepieker’ over hoe iets was of hoe iets misschien zal zijn. Ik kan ervoor kiezen. Let wel, we zijn als mens geprogrammeerd om ons wel over het verleden of de toekomst druk te maken. Dat doe ik ook vaak. En ik kan soms tegen mezelf zeggen: ‘wat maakt het uit: today is my favourite day’.

Mindfulness helpt

Dat heb ik zelf gemerkt als depressieve MS-patient en dat merk ik bij de deelnemers aan wie ik mindfulness-cursus geef. Dat kan iemand zijn die ziek is, iemand die met relatieproblemen kampt of iemand die gewoon heel nieuwsgierig is.  Ik werk graag 1 op 1. Ik weet dat lang niet iedereen wacht op interactie, vooral als ze persoonlijke zaken met me willen delen. Ik hanteer het beroepsgeheim streng. Dus dat geheim blijft bij jou en mij. En, ik houd het goedkoop €160,- v0or 8 persoonlijke lessen inclusief een cursusmap en geluidsbestanden. Let op: een cursus mindfulness laat je vooral genieten! Het is niet zwaar.

Wil je weten of jij mindfulness wilt?

Lees dan dit blog. Misschien is het wat voor jou. De mini-retraite die ik op 13 november organiseer, is voor wie wil weten wat mindfulness voor hem of haar kan betekenen en is terugkomdag voor cursisten. Dat maakt dat andere cursisten met je kunnen delen wat ze eraan hebben .Je bent welkom!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.