Mister Kabat-Zinn ontwikkelde – tot mijn groot genoegen – mindfulness

Omdat ik depressief was en nog ben (dat is een onderdeel van MS), ben ik een cursus mindfulness gaan doen. Daar werd ik rustiger van, aandachtiger. Ik werd er zo enthousiast van dat ik het aan andere mensen wilde gunnen en meegeven. Het past ook perfect bij de zaken die ik graag en veel deed en doe, namelijk trainen en me wijden aan een goed gesprek. Nu ben ik mindfulness-trainer en ik geniet er nog steeds van  om mindfulness-training te geven.

De initiator(en)

Jon Kabat-Zinn (1944) is moleculair bioloog en heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de moderne gezondheidszorg. Hij deed onderzoek naar de interactie tussen lichaam en geest en naar de klinische toepassing van aandachtstraining voor mensen met en stressgerelateerde klachten. Ook geeft hij training aan (ex-)gedetineerden, zakenmensen en professionals in de gezondheidszorg. Hij hecht veel waarde aan aandacht voor een persoon zelf, hier en nu voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van die persoon. Hij ontwikkelde de acht-delige cursus MBSR (mindfulness-based stress reduction). Deze cursus is inmiddels doorontwikkeld door de heren Barnard en Teasdale. Hun theorie was dat het brein (the mind) op verschillende niveaus verantwoordelijk is voor het ontvangen en verwerken van informatie, zowel cognitief als emotioneel.  Zij ontwikkelden MBCT (mindfulness based cognitive training). Dezer achtdelige training wordt nu vaak aangeboden. Aan veel mensen met diverse vragen of problemen.

boedhabrug4-234x300

En weet je wat?

Ieder weldenkend mens heeft er wat aan. Daar is onderzoek naar gedaan. Met veel positieve resultaten. Google maar eens op mindfulness en vind uit wat het voor veel mensen betekent. Bedenk ook wat het voor jou kan betekenen. Je hoeft niet depressief of hulpbehoevend te zijn.  Volgens mij is overigens iedereen dat, in meer of mindere mate. Ik bied je een kennismakingsmoment om eens te proberen. Ik werk 1 op 1, in een vertrouwde omgeving en zonder meeluisteraars. Let op: ik kan je niet helpen als je dat zelf niet wilt. Ik ben er wel van overtuigd dat het jou, en met jou heel veel andere mensen helpt, op veel terreinen. Mensen helpen zichzelf ermee. En je geniet er nog van ook. Neem contact met me op en we kunnen een ‘probeer’afspraak  maken.

20140922_090741_resized_1

Ilja Aussems Korte Raarberg 31 6231 KP  Meerssen, 06-41018380, ilja@play-time.nl

@: ilja@play-time.nl


Tel: +31 (0)6 41 01 83 80

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.