MS en bekkentherapie – het doet me denken aan yoga

Daar ben ik weer!

Vandaag begon mijn dag met bekkentherapie bij de fysiotherapeut. Ze liet me oefenen met de Swiss-ball (zo heet dat, volgens F). En ze was zo lief om foto’s van mijn oefeningen te maken. Ik heb zo’n bal en die kan ik zo dagelijks gebruiken. De oefeningen richten zich vooral op het bekkengebied, waar MS-patiënten vaak last van hebben.

Yoga

Verder leken de oefeningen op yoga, omdat F me adviseerde om alle bewegingen met aandacht te doen. Laat ik na deze oefening ook nog yoga-les gehad hebben! Oké, zonder bal, maar wel met aandacht. Aandacht helpt me ook. F en ik hebben het kort over aandacht en multitasking gehad. Tegenwoordig moet ik steeds vaker aangeven dat ik twee dingen tegelijk niet kan bijhouden. dan raak ik in de war. Eigenlijk kan niemand dat, ziek of niet.

En ik vind het niet zo erg om dat soms te moeten aangeven. Dat ik me niet zo goed kan concentreren op tig dingen tegelijk.

Is dat voor jou ook handig?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.