MS en energie

Veel mensen met MS hebben energie-problemen. Ik ook. Ik zoek steeds naar ‘oplossingen’. Soms lukt dat.

Heb jij als ‘gewone’ mens daar ook last van?

Lees maar eens of de zaken die ik vond je helpen. Bewegen doet mij goed. Regelmatig. Met mijn Easyrider fiets ik vaak. En ik heb fysiotherapie van iemand die mijn problemen kent (dank je wel, P). Verder doe ik voordeel met yoga van ‘Taming the Walrus’.
Véronique Gauthier, yoga-instructrice, heeft zelf MS. Eén van de oefeningen die ze biedt, is met de voeten en benen omhoog tegen de muur, naar het plafond. Dat is leuk en doe ik regelmatig.
Ik heb voordeel met ademhalingsoefeningen: rustig inademen en niet helemaal uitademen. Na de uitademing blazen alsof je een kaars uitblaast. Die oefening doe ik driemaal peer dag 10 minuten lang. Van wie of wat ik dat heb, van veel mensen en organisaties: ‘Taming the Walrus, mindfulness, …

Het helpt, maar ik ben niet doortastend en regelmatig genoeg. Tijd voor vakantie, en rust. Misschien geeft dát energie.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in energie, mindfulness, MS met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.