Niet druk – een voordeel van MS

MS heeft vooral nadelen maar ook een voordeel

Door mijn ziekte ben ik aan huis, mijn stoel en nog veel meer gekluisterd. Dat is niet fijn. Maar het heeft óók voordelen! Ik ben blij dat ik niet mee hoef met het eeuwige druk-druk-druk-idee. Volgens mij is dat een belangrijke reden voor veel mensen voor een burn-out, een gevoel van ongeluk en inefficiëntie. Ik geniet ervan, van die relatieve rust.

Ik heb inmiddels veel hulp van mijn ortho-moleculaire therapeut. Ik durf weer wat mee activiteiten te doen. Het geeft hoop. Ook ik heb de illusie om ooit geen MS meer te hebben. Dom, dat weet ik.

En dan?

Ik kan heerlijk fantaseren over wat ik wel en niet wil of kan in zo’n geval. Autorijden hoeft wat mij betreft niet pers sé meer. Fietsen wel! Druk-druk-druk hoeft ook niet meer. Inhoudelijk bezig zijn met leuk werk waar mijn hart ligt wel!

Let maar op, eens zien wat de toekomst brengt. Een beetje of volledige beterschap, maar in ieder geval géén drukte!

IK ORGANISEER OP 23 NOVEMBER VAN 15.00 UUR TOT 17.00 UUR EN OP 26 NOVEMBER VAN 10.00 TOT 12.00 UUR WEER EN EEN MINI-RETRAITE. ALS JIJ DENKT DAT JE ERBIJ WILT ZJN, BEN JE WELKOM. OP BEIDE DATA WORDT HETZELFDE PROGRAMMA GEGEVEN. DE BASISPRIJS IS 12,50 EURO.

MAIL OF BEL ME MAAR (ILJA@PLAY-TIME.NL OF 06-41018380). WELKOM!

boedhabrug4-234x300

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.